Cupping Therapie

cupping therapie toegepast voor verschillende doeleinden. De losse cups worden veel gebruikt als massagetool voor het losmaken van de fasciale structuren en bij pijnpunten in het bindweefsel. Vanuit de oudheid werd de zuigtechniek toegepast om gifstoffen en spierkrampen vanuit het bindweefsel naar de oppervlakte te trekken. Wanneer pijnpunten zich op een specifiek punt bevinden wordt cupping op een vaste plek toegepast. Wanneer de bloedtoevoer echter verbeterd dient te worden naar een bepaalde plek, bijvoorbeeld gewrichten, worden de cups heen en weer bewogen boven het hele gebied. De dieptewerking van de cups heeft een effectieve werking op pijnpunten en vast zittende gewrichten.

Door het ontstane vacuüm bij Cupping therapie wordt de huid deels in de cup gezogen, hierdoor wordt er bloed naar de behandelde plek gezogen. Het gevolg is een betere doorbloeding van het fasciale netwerk en het lichaam ontdoet zich sneller van afvalstoffen (via de poriën).

Een cupping behandeling voelt aan als een stevige massage, hierbij worden tevens de dieper gelegen huidlagen bereikt, het geeft ontspanning en brengt het lichaam weer in balans. Regelmatig cuppen zorgt voor een soepel en gezond fasciaal netwerk. Tijdens de behandeling kunnen er lokaal rode plekken ontstaan, dit is gebruikelijk en deze plekken verdwijnen na enkele dagen. Tevens kan de eerste behandeling pijnlijk aanvoelen doordat het weefsel strak staat en gespannen is.

 

Voordelen van Cupping therapie

  • Ontspannende, kalmerende en helende werking van het fasciale netwerk.
  • Opheffen van blokkades in het lichaam.
  • Afvoer van afvalstoffen en vocht (lymfedrainage).
  • Stimuleert de productie van collageen en elastine.
  • Verbetering van de elasticiteit en stevigheid van de huid ( o.a. bij cellulite).
  • Verbetering van littekenweefsel, verklevingen.