Vergoedingen en tarieven

Tarievenoverzicht

Verhinderd of afspraak vergeten?
Afspraken dienen 24 uur van te voren worden afgezegd, anders zien wij ons genoodzaakt deze in rekening te brengen.

Vergoedingen
Indien je een aanvullende verzekering hebt afgesloten met fysiotherapie dan worden je behandelingen door de zorgverzekeraar rechtstreeks aan ons vergoed. Deze aanvullende verzekering kent een maximum aantal behandelingen. Dit kan je in je zorgverzekeringspolis terugvinden. Na het bereiken van dit maximum aantal behandelingen sturen wij je een factuur.
Indien je alleen een basisverzekering hebt dan kan je ook gewoon bij ons terecht. Je kan de behandelingen dan contant of per pin afrekenen aan de balie.

Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie
Sinds 2006 is er voor een fysiotherapeutische behandeling geen verwijzing van een arts meer nodig. Je kan je dus gewoon aanmelden. Onze ervaring met de directe toegankelijkheid is positief. Natuurlijk kan je ook nog met een verwijsbrief van de huisarts terecht.
De fysiotherapeut zal de huisarts blijven informeren, tenzij je aangeeft dat je dat niet wenst.

Chronische indicatie
Indien je door een huisarts of specialist wordt doorverwezen met een chronische indicatie heb je een verwijsbrief nodig. Bij een chronische indicatie zijn de eerste 20 behandelingen “voor eigen rekening”. Deze worden verrekend via je aanvullende verzekering.

Indien de aanvullende verzekering niet voldoende behandelingen bevat, ontvang je voor de resterende behandelingen een factuur, hierna krijg je de behandelingen vanuit de basisverzekering vergoed.

Een chronische indicatie na een operatie is doorgaans maximaal voor een jaar geldig.

Klik hier voor de lijst met chronische aandoeningen